Polewa z gorzkiej czekolady

Zamiast roztapiać gorzką czekoladę w gorącej wodzie można zrobić z niej pyszną polewę ,która powstaje dzięki roztapianiu ją na palniku.
Ocena: Rate2 Rate2 Rate2 Rate2 Rate2
1 5
Polewa czekoladowa:
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki mleka

Wykonanie:

Czekoladę łamiemy na drobną kostkę i przekładamy ją do rondelka. Do naczynia z czekoladą dodajemy masło i mleko. Składniki wstawiamy na mały palnik i doprowadzamy do ich połączenia. Podczas roztapiania się składników cały czas je mieszamy. Powstałą polewę ściągamy z palnika. Gotową polewą polewamy ciasta czy też ciasteczka.


Poniżej podaje link w którym wykorzystano powyższy przepis:

ciasteczkowy-potwor.pl/ciasto-ucierane-z-masa-i-owocami


Data publikacji: 13/04/2013


comments powered by Disqus
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Top blogi
Fb f logo  blue 58 Feed icon